Petak briljirao
254

Futsal reprezentacija BiH pobjedom protiv Kipra otvorila kvalifikacije za Euro

F. Z.
BiH - Kipar (Foto: E. M./Klix.ba)
BiH - Kipar (Foto: E. M./Klix.ba)
Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine pobjedom protiv Kipra rezultatom 8:4 otvorila je prvi krug kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Kvalifikacioni turnir održava se u zeničkoj Areni, a osim Kipra i naše reprezentacije u grupi su Gibraltar i Švicarska.

Naša reprezentacija povela je u trećoj minuti susreta, a pogodio je Bošković nakon asistencije Hrkača. Do dva gola prednosti došli smo u osmoj minuti susreta preko Petaka. U desetoj je bilo 3:0 za Bosnu i Hercegovinu, a strijelac je bio Radmilović nakon još jedne asistencije Hrkača.

U 13. minuti susreta strijelac je bio Džindić za četiri gola prednosti naše futsal reprezentacije. Kiprani su smanjili na 4:1 preko Kokkinosa u 14. minuti susreta. Konačni rezultat prvog poluvremena (5:1) postavio je Petak u 19. minuti susreta.

Kipar je na 5:2 smanjio u 23. minuti susreta, a strijelac je bio Kouloumbris. Samo 30-ak sekundi kasnije na 6:2 povisio je Ivanković, a Petak je svojim trećim golom u 26. minuti pogodio za prednost naše reprezentacije rezultatom 7:2. Golovima Kanja u 29. i Omiroua u 31. minuti susreta Kipar je smanjio na 7:4, a konačnih 8:4 postavio je Hrkač u posljednjoj minuti susreta.

Izabranici Ive Kreze sutra igraju protiv selekcije Gibraltara, a susret je na rasporedu u 19:00 sati.