{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


FUP na Bilinom Polju: Od čelnika NK Čelik zatražena dokumentacija iz 2002. godine

Piše: E. M./Klix.ba
18.10.2016. u 15:45
55
32
FUP na Bilinom Polju: Od čelnika NK Čelik zatražena dokumentacija iz 2002. godine
55
FUP na Bilinom Polju: Od čelnika NK Čelik zatražena dokumentacija iz 2002. godine
Bilino Polje (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Pripadnici Federalne uprave policije danas su na Bilinom Polju u Zenici od čelnika NK Čelik, po nalogu Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, zatražili dokumentaciju vezanu za transfere i iznajmljivanje stadiona, kao i informacije o rukovodstvu zeničkog premijerligaša.
"Tražili su da pribavimo dokumentaciju iz 2002. godine o tome ko je bio na funkcijama direktora i nadzornih odbora, o iznajmljivanju stadiona, ugovore, dokumente o transferima igrača te izvještaje o prihodima od igrača", izjavio je za Klix.ba vršilac dužnosti direktora NK Čelik Adnan Nuhagić.

Ovu obimnu dokumentaciju tek će trebati prikupiti, a potom poslati.

Bojkot navijača NK Čelik traje već dugo, a jedan od razloga je i finansijska dubioza iz koje se ne vidi izlaz. Upravo zbog toga predstavnici Neformalne grupe građana "Za Čelik" već mjesecima traže usvajanje novog statuta koji bi donio korjenite promjene.

Nakon današnje posjete FUP-a očigledno je da bi se poslovi NK Čelik ubrzo trebali objelodaniti javnosti i pronaći pravi krivac zbog kojeg klub već godinama ne ide naprijed. Sa trenutnim stanjem na tabeli već naredne sezone igrači Čelika neće biti u premijerligaškom takmičenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: