FA Cup
0

Fulham uvjerljiv, Aston Villa izbjegla poraz

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nogometaši Fulhama ostvarili su prolaz u četvrtfinale engleskog FA Cupa, nakon uvjerljive pobjede protiv četvrtoligaša Notts Countyja na svom Craven Cottageu s 4-0.

Nakon što su Simon Davies, Bobby Zamora i Damien Duff svojim golovima već osigurali siguran uspjeh protiv najstarije ekipe na svijetu kada je profesionalni nogomet u pitanju, tačku na i stavio je u 79. minuti talijanski 20-godišnji napadač Stefano Okaka Chuka, igrač pod ugovorom s Romom, koji je na posudbu u Fulham stigao prije samo dvije sedmice. Posebno je zanimljivo da je jedan od četiri pogotka u dresu Rome ove sezone postigao baš protiv Fulhama u dvoboju Europa lige.

Drugoligaš u stečaju, Crystal Palace, i Premierligaš Aston Villa odigrali su 2-2 na Selhurst Parku. Domaćini su dva puta vodili, a Villu je od eliminacije spasio bugarski 30-godišnji vezni igrač Stilian Petrov pogotkom glavom u 87. minuti. Menadžer gostiju Martin O'Neill silno se veselio tom golu, koji je njegovoj ekipi osigurao uzvrat na Villa Parku.

Dodajmo da je za vodstvo domaćina 2-1 poentirao Darren Ambrose pogotkom iz slobodnog udarca s više od 30 metara udaljenosti.

FA Cup, osmina finala (nedjelja):

Bolton – Tottenham 1-1 (Davies 34 / Defoe 61) Fulham – Notts County 4-0 (Davies 22, Zamora 41, Duff 73, Okaka Chuka 79) Crystal Palace – Aston Villa 2-2 (Ertl 24, Ambrose 70 / Collins 35, Petrov 87)