Finale doigravanja
60

Fulham slavio u najskupljoj utakmici sezone i plasirao se u Premiership

F. Z.
Fulham bolji od Brentforda (Foto: Fulham)
Fulham bolji od Brentforda (Foto: Fulham)
Fulham i Brentford večeras su na stadionu Wembley u Londonu odigrali susret za plasman u Premiership, a pobjedu u duelu dva londonska kluba, koja dijeli šest kilometara, odnio je Fulham (2:1) i naredne sezone igrat će u najvišem rangu engleskog nogometa.

Zanimljivo je da su dvije ekipe na kraju sezone završile s istim brojem bodova na 3., odnosno 4. mjestu na tabeli Championshipa (81).

Ekipa s Craven Cottagea ovom pobjedom trebala bi inkasirati nevjerovatnih 150 miliona eura u naredne tri sezone.

Nakon 90 minuta igre u duelu dvije ekipe iz zapadnog Londona nije bilo pogodaka, a onda smo vidjeli tri u produžecima. Prvi je postignut u posljednjoj minuti prvog pordužetka.

Svi su očekivali centaršut lijevog beka Fulhama - Joea Bryana, ali je on odlučio šutirati i prevario je Davida Rayu koji je također očekivao da će nogometaš Fulhama centrirati loptu u njegov šesnaesterac. Bryan je šutirao, a lopta je završila u mreži Brentforda.

Brentford je pokušao doći do izjednačenja, ali je Fulham do drugog pogotka došao u 117. minuti susreta. Strijelac je još jednom bio Bryan. Brentford je do kraja susreta uspio samo smanjiti rezultat na 2:1.