Premierliga
0

Fulham pobijedio kod West Bromwicha

Totalsport
Nogometaši Fulhama uzeli su tri boda kod West Bromwicha, kojeg su s 2-1 pobijedili u prvoj utakmici 21. kola engleske Premierlige. To je tek druga gostujuća pobjeda Fulhama ove sezone u prvenstvu.

Isto tako, Fulham je time prekinuo niz od četiri prvenstvene utakmice bez pobjede. Imao je Jolov sastav tri poraza i remi u zadnje četiri utakmice.

Nakon lijepe kontre i povratne lopte Dejagaha za 1-0 je u 39. minuti bio precizan Dimitar Berbatov. Vodstvo gostiju je prislilo domaćina da krene daleko angažiranije u nastavak utakmice, a već je u 49. izjednačio na 1-1 Belgijanac Lukaku, kada je iz neposredne blizine dočekao ubačaj Jonesa i lako loptu pospremio u mrežu.

U tim je trenucima West Bromwich bio mnogo bolja ekipa, ali su njihove brojne šanse ostale neiskorištene.

Na kraju je odlučio utakmicu Šveđanin Kacaniklic koji je u 58. minuti pobjegao domaćoj odbrani, potom okrenuo dva svoja čuvara i golmana, te zabio za konačnih 2-1. Mogao je West Bromwich izjednačiti do kraja, imao je domaćin samo u sudijskoj nadoknadi dvije dobre šanse, ali je ostalo 2-1 za goste.

Recimo da je ovo West Bromwichu bio drugi poraz zaredom, te drugi poraz na domaćem terenu ove sezone (uz sedam pobjeda i jedan remi).

Premierliga, 21. kolo:

West Bromwich - Fulham 1-2 (Lukaku 49 / Berbatov 39, Kacaniklic 58)