Premiership
6

Fulham i Wolverhampton remizirali u prvom meču 19. kola

Piše: K. H.
U prvom meču 19. kola engleskog Premiershipa ekipe Fulhama i Wolverhamptona odigrale su meč bez pobjednika na Craven Cottage stadionu, a konačan rezultat bio je 1:1.

Početak meča donio je opreznu igru i s jedne i s druge strane. Fulhamu je ove sezone svaki bod bitan u borbi za opstanak pa je njihov trener Claudio Ranieri meč počeo s pet igrača u odbrani. Prvu pravu priliku bilježimo tek u 29. minuti kada Christie šutira, a njegov udarac odlazi malo pored gola.

Priliku da postigne pogodak imao je i gostujući napadač Jimenez, ali njegov atraktivni pokušaj odlazi preko gola. Posljednju šansu u prvom poluvremenu imao je Mitrović u 41. minuti, no Patricio je i ovaj put bio na pravom mjestu.

Drugo poluvrijeme počelo je još opreznije nego prvo, igralo se većinom na sredini terena, a onda u 74. minuti Fulham dolazi do vodstva. Strijelac pogotka bio je Ryan Sessegnon koji je pokupio jednu odbijenu loptu i poslao je u mrežu za veliko slavlje navijača na Craven Cottage stadionu u Londonu.

Prednost domaćih trajala je samo 11 minuta, a poravnanje gostima, kasnije će se ispostaviti za konačnih 1:1, donosi veznjak Saiss koji je bio na pravom mjestu i loptu iz peterca poslao u gol.

Rezultati by SofaScore