Premiership
5

Fulham i Watford remizirali, Mitrović postigao peti gol u sezoni

Piše: K. H.
Foto: AFP
Foto: AFP
U prvom meču 6. kola engleskog Premiershipa ekipe Fulhama i Watforda odigrale su meč bez pobjednika, a konačni rezultat glasio je 1:1.

Watford je na Craven Cottage stigao s imperativom pobjede s obzirom na to da su u prvih pet kola ostvarili četiri pobjede, a jedini poraz doživjeli su protiv Manchester Uniteda u prošlom kolu.

S druge strane, Fulham je u prošlom kolu poražen od Manchester Cityja, ali su ovaj meč dočekali s četiri osvojena boda što je za novog premijerligaša sasvim zadovoljavajuća brojka. Početak meča u potpunosti je pripao Watfordu, a već u drugoj minuti stigli su u vodstov.

Odbrana Fulhama je loše reagovala, lopta je stigla do Hughesa koji je samo proslijedio do Grayja, a ovaj napadač rutinski matira golmana domaćih za vodstvo Watforda od 1:0. Fulham je odmah krenuo po poravnanje, ali Vietto u 12. minuti nije matirao Fostera. U prvom poluvremenu vrijedi izdvojiti priliku Grayja iz 17. minute, no Bettinelli mu je odbranio šut.

U drugom poluvremenu prvu priliku je imao Mitrović u 50. minuti kada je šutirao preko gola, a kada se činilo da domaći igrači neće pronaći put do mreže gostiju, fantastični Aleksandar Mitrović postiže novi pogodak, njegov peti u ovoj sezoni i donosi Fulhamu poravnanje.

Domaći su krenuli i po sva tri boda, a najbolju priliku još jednom je imao Mitrović koji nakon kornera odlično skače, ali pogađa samo prečku. Na kraju, meč je završen rezultatom 1:1.