Nogomet
0

Fulham eurogolovima pobijedio Crystal Palace

Totalsport
Slavlje na klupi Fulhama (Foto: AFP)
Slavlje na klupi Fulhama (Foto: AFP)
Nogometaši Fulhama pobijedili su u gostima Crystal Palace s 4-1 u posljednjoj utakmici 8. kola engleskog nogometnog prvenstva.

Utakmica je odlično počela za domaćine koji su došli u vodstvo u 7. minuti, kada je Adrian Mariappa odlično skočio i poentirao s glavom.

Gosti su već do poluvremena okrenuli zaostatak u svoju prednost dvama fantastičnim golovima, koji bi trebali konkurisati za gol sezone.

Ipak je možda za nijansu ljepši bio onaj kojim je Pajtim Kasami u 19. minuti izjednačio rezultat iz voleja iskosa s desne strane. Sjajno je prihvatio jedno dugačko dodavanje Riethera i šokirao domaćeg golmana neodbranjivim udarcem u suprotni ugao.

Na gotovo jednako lijepi način je za vodstvo Fulhama u 45. minuti gol postigao Steve Sidwell, također neodbranjivim udarcem iz voleja. U drugom poluvremenu su Dimitar Berbatov pogotkom glavom u 50. minuti nakon kornera i Philippe Senderos u 55. minuti zaokružili najuvjerljiviju predstavu Fulhama ove sezone za konačnih 4-1.

Fulham je trećom pobjedom ove sezone skočio na tabeli na 14. mjesto s 10 bodova, dok je Crytal Palace ostao pretposljednji sa samo tri boda.

Premierliga, 8. kolo:

Crysal Palace – Fulham 1-4 (Mariappa 7 / Kasami 19, Sidwell 45, Berbatov 50, Senderos 55)