Iznijeli i optužbe
24

Fukare održale protest u Tuzli, traže ostavku Upravnog odbora Slobode

A. K.
Foto: D. Z./Klix.ba
(Foto: D. Z./Klix.ba)
Kao što su i najavili navijači i simpatizeri Fudbalskog kluba Sloboda ispred stadiona Tušanj u Tuzli održali su protestno okupljanje na kojem su poručili da traže ostavku Upravnog odbora ovog kluba.
Tokom protestnog okupljanja Fukare su istakle da ne podržavaju rad trenutnog Upravnog odbora kluba, naglasivši da žele bolju Slobodu koja u 2019. obilježava 100. godišnjicu postojanja.

"Nadamo se da će nas ova nemila situacija oko kluba spojiti da započnemo konačno tu borbu protiv lopova, varalica, menadžera koji nam uništavaju klub zajedno sa svim dosadašnjim predsjednicima", navele su Fukare.

Fukare su večeras iznijele i teške optužbe na račun prošle uprave kluba i nekoliko igrača o navodnoj prodaji utakmice protiv GOŠK-a u prošloj sezoni nogometne Premijer lige BiH.

Na kraju su poručili da traže bolju Slobodu i pošteniju upravu kluba te pozvali građane na novo protestno okupljanje, a termin će biti poznat naknadno.

Inače, bora oko dešavanja u Fudbalskom klubu Sloboda se ne stišava. Uprava kluba danas je održala konferenciju za medije na kojoj je, između ostalog pozvala i tužilaštvo da ispita rad Slobode.

Tom prilikom su istakli da su prilikom preuzimanja klub s Tušnja zatekli u finansijskim problemima te da se trenutno radi na stabilizaciji stanja. Jedan od načina je i promjena načina plaćanja nogometaša te je uveden pravilnik o platnom razredu igrača.