Veliko nezadovoljstvo
72

Fukare izviždale igrače Slobode, uz uvrede im poručili da skinu dresove

A. K.
Foto: A. K./Klix.ba
(Foto: A. K./Klix.ba)
Navijači Slobode danas su iskazali veliko nezadovoljstvo zbog prelaska omiljenog kluba u niži rang takmičenja. Zbog toga su izviždali igrače, a uz pogrdne riječi im poručili da skinu dresove.
Porazom od Željezničara, nogometaši Slobode zvanično završavaju svoje takmičenje u Premijer ligi BiH te u idućoj sezoni silaze u niži rang. Zbog toga su navijači, popularne Fukare iskazali svoje nezadovoljstvo.

Nakon susreta na Tušnju tražili su od igrača Slobode da im priđu, a bi ih zatim izviždali te uz pogrdne riječi pozvali da skinu dresove. Pognute glave, igrači su napustili stadion.

Nešto ranije grupa navijača također je verbalno napala predsjednika Slobode Elmira Šećerbegovića, zbog čega je intervenisala i policija.

Trener Slobode Danijel Pranjić je stao pred novinare nakon što je njegova ekipa ispala iz Premijer lige BiH. Tužan i kroz suze nije mogao previše reći poslije završene utakmice u kojoj je tuzlanska ekipa izgubila 2:1 od Željezničara.

"Morat ćemo prespavati. Nismo očekivali ovo. Željeli smo pobjedu, ali Željo je bio bolji. Svaki duel su uzeli. Treba analizirati cijelu sezonu, ali šta imamo od tog. Desilo se što niko nije želio", kazao je, između ostalog strateg Tuzlaka.