Nogomet
235

Fukare ipak dolaze na Grbavicu?

Piše: D. Brkić
Potkraj prvenstvene utakmice Slobode i Radnika, tuzlanski navijači sa sjeverne tribine stadiona Tušanj Fukare uzvikivali su: "Idemo u Sarajevo...".

Naime, Sloboda narednu utakmicu BHT Premijer lige BiH igra na Grbavici sa Željezničarom, a tokom prošle sedmice uprave ovih klubova su se dogovorile da gostujući navijači ne prisustvuju novom dvoboju starih rivala.

Očito da je takva odluka uprave Slobode podstakla bijes navijača iz Tuzle, koji su tokom utakmice sa Radnikom u nekoliko navrata ubacili baklje na teren. Kazna će biti neminovna, a ostaje da vidimo u kojem iznosu će biti izražena.

Odmah poslije utakmice sa Radnikom iz UG Fukare stiglo je saopštenje za javnost u kojem se navodi kako je nedopustiv ignorantski odnos rukovodstva FK Sloboda prema tuzlanskim navijačima.

O dogovoru sa upravom Željezničara, Fukare su, kako se navodi, doznale iz medija, a takav odnos uprave kluba ocijenili su neprihvatljivim.

Podsjetimo, u jesenjoj utakmici Slobode i Željezničara, zbog divljanja na zapadnoj tribini sa stadiona Tušanj su odstranjeni Manijaci, a netrpeljivost na relaciji ovih dviju navijačkih grupa traje već nekoliko godina.

Nakon posljednjih događanja i ubistva Mirze Raščića, uprave klubova su smatrale kako je najbolje da novom derbiju u ovom trenutku ne prisustvuju navijači iz Tuzle, jer treba uzeti u obzir kako isti dan na Otoci igraju Olimpic i Sarajevo.

Ali, tako ne misle najvatreniji tuzlanski navijači, koji su skandiranjem: "Idemo u Sarajevo..." dali odgovor na dogovor klupskih uprava.