Poruke podrške porodici
228

Fudbalski svijet se oprašta od Emiliana Sale: Tvoja duša će u mojoj sijati zauvijek

Piše: K. H.
Policija u Dorsetu je identifikovala tijelo u avionu na dnu Engleskog kanala te potvrdila da se radi o nogometašu Emilianu Sali, a brojne zvijezde iz svijeta nogometa preko društvenih mreža odale su počast ovom argentinskom napadaču.

U avionu Piper Malibu N264DB koji je 21. januara letio iz Francuske prema Cardiffu, osim 27-godišnjeg Sale nalazio se i pilot čije tijelo još uvijek nije pronađeno.

Nakon što je smrt bivšeg napadača Cardiffa i zvanično potvrđena, brojne svjetske zvijezde preko društvenih mreža odale su posljednju počast ovom napadaču, a među njima su Kylian Mbappe, Mesut Ozil, Jerome Boateng, Benjamin Mendy, Wayne Rooney i mnogi drugi. Počast je odao i kapiten reprezentacije BiH i napadač Rome Edin Džeko.

Također, počast su odali i brojni evropski i svjetski klubovi, kao i UEFA, a dirljivu poruku napisala je i njegova sestra Romina.

"Tvoja duša će u mojoj sijati zauvijek, sve dok postojim. Volim te, Tito", napisala je Romina.

"Molio sam se svaki dan, jer nada umire posljednja. Užasno je ovo za prihvatit. Želim izrazit sućut porodici, ne mogu ni zamislit koliko vam je teško. Svi smo uz vas! Na boljem si mjestu, Emiliano. R.I.P", napisao je Dejan Lovren.

Avion Piper PA-46 nestao je između Francuske i Engleske kada se Sala vraćao na Otok, a avion je nestao s radara u blizini otočića Alderney u Engleskom zaljevu. Sala je u transferu vrijednom 17 miliona eura prešao iz Nantesa u Cardiff, a samo tri dana poslije, nakon što se otišao pozdraviti s bivšim saigračima, avion u kojem je letio je pod još uvijek nepoznatim okolnostima nestao između Engleske i Francuske.