Nogomet
0

Fudbaleri Željezničara ogorčeni suđenjem sudije Arnautovića u Tranvniku

NINA
Fudbaleri Željezničara ogorčeni su suđenjem sudije Arnautovića na utakmici 26. kola Premijer lige BiH u nogomet između Travnika i Željezničara.

Naime sudija Arnautović je pred kraj prvog poluvremena zbog navodnog igranja rukom isključio iz igre Almira Gredića, te dosudio jedanaesterac za Travnik.

"Lopta me nije pogodila u ruku nego u kuk. Čak je na meni ostao trag od blata, no sudija se nije obazirao na to. Da stvar bude još gora dobio sam crveni karton, jer sam prema sudijinim riječima namjerno uhvatio loptu rukama da bi spasio gol. Besmisleno! Jednostavno nemam riječi kojom bi opisao šta se dogodilo. Nisam se čak ni bunio kad mi je sudija pokazao crveni, bilo mi je jasno o čemu je riječ i samo sam se okrenuo i napustio teren. Da nisam isključen uvjeren sam da ne bi izgubili. Nismo izgubili šanse za drugim mjestom i nastavit ćemo se boriti do kraja. Idemo u svim utakmicama na pobjedu", kazao je Almir Gredić, koji je do isključenja bio najbolji pojedinac na terenu.

Čak ni trener Milomir Odović nije mogao ostati ravnodušan zbog lošeg suđenja sudije Arnautovića.

"Bilo je svega. Previše negativnih elemenata koji nemaju veze s nogometnom igrom i koje je stvorio glavni sudija utjecali su na igru. Sudija je nizom pogrešnih odluka stvorio specifične uslove u kojima se mi nismo uspjeli snaći. Arnautović jednostavno nije zaštitio igrače. Mislim da je krajnje vrijeme da se stane u kraj ovakvim stvarima. Ne mislim pri tome samo na naš slučaj. To se događa na većini naših terena, i ako želimo stvoriti temelje za bolju budućnost našeg nogometa vrijeme da se stane u kraj prljavštinama", kazao je Odović.

Pred "plavima" su još četiri utakmice, dvije na Grbavici protiv relativno lakših protivnika (Glasinac i Rudar), te dvije u gostima protiv težih suparnika (Orašje i Zrinjski).

U idućem kolu, kada Željezničar dočekuje Glasinac u sastavu će ponovno biti Bulend Biščević, Omer Jodlić i Dželaludin Muharemović, trojka na koju trener Odović nije mogao računati u Travniku zbog žutih kartona.