Nogomet
5

Fudbaleri Slobode počeli pripreme, cilj plasman u Premijer ligu

Piše: D. Brkić
FK Sloboda
FK Sloboda
Bez kapitena Gradimira Crnogorca i standardnih prvotimaca Tine Divkovića, Renata Gojkovića i Harisa Ribića, fudbaleri tuzlanske Slobode počeli su pripreme za novu sezonu u Prvoj ligi FBiH.

Crnogorac nije ostao u Slobodi, jer je, kako kaže predsjednik kluba Azmir Husić, tražio desetke hiljada maraka za produženje saradnje. Divković, Ribić i Gojković su u potrazi za novim klubom, a potonji je najbliži zeničkom Čeliku.

"Imamo nekoliko igrača na probi, a vrlo brzo ćemo spisak prvotimaca revidirati na 25 imena. Naš cilj je jasan - plasman u Premijer ligu BiH", rekao je trener Slobode Smajil Karić.

Precizniji u izjavi bio je predsjednik kluba Azmir Husić, koji je potvrdio kako će se Sloboda boriti za prvo mjesto, ali...

"Kako ćemo u Premijer ligu? U taj projekt se mora uključiti širi krug ljudi, moramo osnažiti Upravni odbor i imati podršku općine. Bez toga teško ćemo ispuniti taj cilj", kaže Husić.

Sloboda od Općine Tuzla mjesečno dobija 7.200 KM, a drugih sigurnih izvora prihoda uopšte nema. Klub je u višemilionskim dugovima, a ukoliko Općina Tuzla, pa i Tuzlanski kanton ne podrže nekadašnji brend sjeveroistočne Bosne teško da će se premijerligaške utakmice i dogodine gledati na Tušnju.