Nogomet
44

Fudbaleri Slobode otputovali na pripreme u Međugorje

Piše: A. K.
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Grupa igrača Fudbalskog kluba Sloboda danas je iz Tuzle otputovala u Međugorje gdje će obaviti drugi dio priprema za proljetni dio sezone.

Prvi dio priprema koji se sastojao od 15 treninga "crveno-crni" su obavili u Tuzli, a u nastavaku trenažnog procesa poseban akcent bit će stavljen na tehničke treninge.

"Zdravstveni bilten igrača je dobar, svi su zdravi izuzev Edisa Smajića koji će u Međugorju radom nastojati sustići ostale igrače vezano za trčanje. U Međugorju ćemo više raditi s loptom jer će nam tako uslovi dozvoljavati", kazao je pomoćni trener FK Sloboda Amir Spahić.

U Međugorje je otputovalo 26 igrača, a među njima nisu Ivan Kostić i Ivan Fatić koji će po posebnom programu trenirati u Tuzli, kao i junior Nermin Hajdarević koji je odbio potpisati ugovor sa klubom te je odstranjen sa treninga.

Iako je prvobitno bilo najavljeno da Dino Hodžić iz istog razloga kao i Hajdarević neće putovati na nastavak priprema, zbog postizanja dogovora sa klubom on je ipak krenuo put Međugorja.

Kada je riječ o fudbaleru Adnanu Mujkiću, zbog operativnog zahvata kojem je nedavno bio podvrgnut ostao je u Tuzli te će trenažni proces u ovom gradu obaviti sa privatnim trenerom.

"Nadamo se da će nam se priključiti u narednoj fazi priprema u Ulcinju", istakao je Spahić.

U Međugorju su planirane i dvije kontrolne utakmice, a prema Spahićevim riječima, prva će najvjerovatnije biti protiv ekipe Goška iz Gabele 28. januara, dok je 1. februar namijenjen za duel sa Veležom.

Slobodini igrači iz Međugorja se vraćaju 1. februara, a tri dana kasnije očekuje ih odlazak na glavni dio priprema u Ulcinj.

Cjelokupne pripreme igrača FK Sloboda za proljetni dio sezone sastojat će se od 48 treninga i sedam kontrolnih utakmica.