Međuopštinska liga RS-a
242

VIDEO / Fudbaleri se takmičili u davanju autogolova, rezultat 10:7

Klix.ba
U okolini Bosanske Gradiške je odigrana nezapamćena fudbalska farsa na utakmici Budućnosti iz Donjih Galjipovaca i Vrbasa iz Prijebljeza u okviru Meuđuopštinske lige Republike Srpske. Fudbaleri oba tima su se takmičili u davanju golova, ali u vlastitu mrežu, javlja Press RS.

Sve je "zakuhala" uprava Tamarisa iz Mrčevaca, koja je igračima Budućnosti dala 1.000 KM da ne izgube meč protiv Vrbasa, a igračima Vrbasa 2.000 KM da ne pobijede.

Utakmica je u prvom poluvremenu bila odlična, a domaći tim je na odmor otišao sa prednošću od 3:2. Uprava i igrači Budućnosti su mislili da je sve uredu i da će lako zaraditi novac. Međutim, saznali su za veću premiju igračima Tamarisa pa su skovali plan za osvetu.

Ne mareći za obraz, fudbaleri Budućnosti su počeli davati autogolove u želji da Tamarisu i Vrbasu pokažu da su sklopili račun bez krčmara. Rezultat je ubrzo bio 7:3 za Vrbas. To gostima nije odgovaralo pa su čvrsto riješili da dobiju obećanih 2.000 KM. I oni su počeli postizati autogolove, a u pojedenim momentima su čak branili mrežu Budućnosti kako bi osigurali da nijedna lopta ne završi iza leđa domaćeg golmana.

Tragikomedija je u finišu ipak prekinuta. Ekipa iz Donjih Galjipovaca je postigla nekoliko golova na pravoj strani terena, pa je duel okončan rezultatom 10:7.

U nesvakidašnjoj utakmici najprisebniji je bio sudija Velibor Gigović, koji je igračima dijelio žute kartone za namjerne autogolove. Međutim, i on se našao na mukama, jer mu je ponestalo mjesta da upiše sve strijelce. Isti problem imao je i delegat Muhamed Bišćević, koji je u zapisniku imao mjesta za samo 14 golova.