Nogomet
2

Fudbaleri Njemačke bi mogli nositi francuski dres u utakmici sa Holandijom

Anadolija
Foto: EPA
Foto: EPA
Selektor fudbalske reprezentacije Njemačke Joachim Low podržao je odluku da se prijateljska utakmica njegove ekipe i Holandije odigra po planu u utorak.

Kako navode njemački mediji, Low je kazao da će to biti i znak solidarnosti sa Francuskom poslije više terorističih napada u Parizu u petak navečer.

Serija terorističkih napada u Parizu počela je pored stadiona tokom prijateljske utakmice između fudbalskih repezentacija Francuske i Njemačke. Ipak, obje reprezentacije će sutra odigrati nove prijateljske utakmice, Njemačka protiv Holandije, a Francuska protiv Engleske.

"Moram istaći lijep gest francuskih igrača koji su ostali s nama u svlačionici te noći. Svi smo bili uplašeni i uznemireni", rekao je Low.

Dodao je kako su u selekciji Njemačke donijeli odluku da se igra utakmica sa Holandijom kako bi se i na taj način suosjećali sa francuskim narodom.

"Kada smo sletjeli u Frankfurt, nisam bio siguran da možemo igrati protiv Holandije. Ali, odlučili smo da tu utakmicu moramo igrati u znak solidarnosti sa francuskim prijateljima", kazao je Low.

Menadžer reprezentacije Oliver Bierhoff istakao je da će Njemačka na utakmici sa Holandijom na neki način odati počast žrtvama terorističkih napada u Parizu.

"Razmatramo ideju da pjevamo Marseljezu ili da nosimo francuski dres u ovoj utakmici. Jedno je sigurno, nešto će se dogoditi", naveo je Bierhoff.

Prijateljska utakmica između Njemačke i Holandije igra se sutra u 20.45 u Hanoveru.