Nogomet
2

Fuchs prije susreta s Portugalcima: Sve je moguće, pogledajte Leicester

Klix.ba
Christian Fuchs (Foto: EPA)
Christian Fuchs (Foto: EPA)
Defanzivac reprezentacije Austrije Christian Fuchs je rekao da primjer Leicestera u engleskoj Premierligi jasno pokazuje da autsajderi imaju šanse, pa tako i Austrija u grupi F, koja večeras igra protiv Portugala. On je s Lisicama osvojio titulu prvaka.

"U Leicesteru smo dokazali da možemo pobijediti velike timove i 'zavući im se pod kožu'.Podsjetit ću vas da smo kao gosti dobili Manchester City 3:1, tako da je sve moguće. Ja ću biti zadnji koji će prestati vjerovati u to", izjavio je Fuchs.

Nakon poraza od Mađarske u prvom kolu, Austrija mora napraviti dobar rezultat i osvojiti barem bod protiv Cristiana Ronalda i društva ako želi nastaviti borbu za plasman u nokaut fazu.

"Nemam problem s tim. Ovo je izazov, čekaju nas igrači svjetske klase. Sigurno je da smo autsajderi i da je veći pritisak na Portugalu jer nisu bili najbolji protiv Islanda", rekao je austrijski reprezentativac.

Najveću opasnost po gol Austrije predstavljat će Ronadlo.

"Neće ga čuvati jedan određeni igrač, takvu taktiku danas ne možemo priuštiti. Važno je da se organizujemo u odbrani tako da uvijek imamo situaciju dva na jedan u našu korist", kazao je Fuchs.

On vjeruje da Austrija može do pobjede.

"ne vidim razlog zašto ne bismo mogli osvojiti tri boda protiv Portugala, imamo kvalitet i vjerujem da ovaj tim može nešto postići", završio je Fuchs.