Želi ostati na golu Tottenhama
0

Friedel poručio Llorisu: Ne prepuštam “jedinicu” samo tako

Totalsport
Brad Friedel
Brad Friedel
Golman francuske nogometne reprezentacije Hugo Lloris, koji je protekle sedmice pristigao u Tottenham iz Lyona, suočio se s raspoloženim američkim veteranom na golu Spursa Bradom Friedelom.

U dvoboju s Norwichem 41-godišnji Friedel impresionirao je nekim intervencijama, pa je i sam menadžer Andre Villas-Boas otvoreno rekao kako će se Francuz morati dobro potruditi da izbori svoje mjesto među stativama.

"Slažem se s menadžerom. Ja sam trenutno prvi golman i ne mislim samo tako prepustiti svoje mjesto nikome. Naporno radim na svakom treningu i utakmici i vjerujem da mogu zadržati poziciju u ekipi. Dobro je kada imate tako jaku konkurenciju jer je Hugo odličan golman. Međutim, bez obzira što sam u Tottenham doveden kao kratkoročno rješenje dok klub ne pronađe golmana za duži period ja želim igrati. Pa niko ne potpisuje ugovor da bi sjedio na klupi", izjavio je Friedel.

Lloris je na White Hart Lane doveden za 15 miliona eura, a nakon svega par dana u Londonu, kada je shvatio kakva ga konkurencija čeka, nije bio pretjerano oduševljen svojom novom sredinom.