Bundesliga
6

Freiburg u uzbudljivom meču slavio protiv Hoffenheima i nanio im prvi poraz u sezoni

Piše: N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Freiburga pobijedili su na Schwarzwald stadionu u okviru 7. kola Bundeslige ekipu Hoffenheima rezultatom 3:2.

Gosti u Europi nižu poraze, a danas su pognute glave napustili i utakmicu Bundeslige, u kojoj su do sada igrali odlično. S druge strane, trener Streich je ispunio očekivanja najavom uoči meča da želi pobjedu protiv Hoffenheima.

Veoma uzbudljivo bilo je na otvaranju utakmice. Prvo je Hack doveo goste u vodstvo na asistenciju Wagnera, a već u sljedećem napadu Niederlechner koristi dodavanje Haberera i poravnava rezultat.

Samo tri minute kasnije Freiburg preokreće rezultat kada je pogodio Soyunce na asistenciju Hoflera.

U nastavku je Hoffenheim imao više od igre, stvorili su nekoliko dobrih prilika, a posebno se istakao golman domaćih Schwolow s nekoliko dobrih intervencija.

Kazna za promašaje stigla je dvije minute prije kraja meča kada je Stenzel postigao novi gol za domaće, a konačnih 3:2 postavio je autogolom Schuster u sudijskoj nadoknadi utakmice.

Freiburg se s prvom pobjedom u sezoni probio na 14. mjesto Bundeslige, dok je Hoffenheim drugoplasirani s pet bodova zaostatka u odnosu na Borussiju iz Dortmunda.