Bundesliga
365

Freiburg pobijedio Borussiju Dortmund, Demirović dobio šansu od 71. minute

K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Borussije Dortmund poražena je od Freiburga u susretu 2. kola njemačke Bundeslige rezultatom 2:1, a bh. reprezentativac Ermedin Demirović na teren je ušao u 71. minuti.

Već u šestoj minuti Freiburg je došao u vodstvo i to zahvaljujući golu koji je postigao Grifo, a veliku prednost domaćem timu donio je Sallai u 53. minuti kada je pogodio za 2:0. Borussija se uspjela vratiti u igru nakon autogola Keitela u 59. minuti, no do kraja meča nisu uspjeli postići još jedan i osvojiti eventualno jedan bod.

Bh. reprezentativac Ermedin Demirović ni ovaj meč nije počeo od prve minute, no šansu za igru dobio je u 71. minuti i pomogao je saigračima u finišu meča da sačuvaju svoju mrežu i osvoje tri boda.

U ostalim mečevima odigranim u terminu od 15:30 sati Bochum je na svom terenu pobijedio Mainz sa 2:0, dok je susret između Eintrachta i Augsburga završen bez pogodaka (0:0).

Bez pobjednika je završen meč između Furtha i Arminije (1:1), dok je Wolfsburg osvojio pobjedu protiv Herthe u Berlinu rezultatom 2:1.

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore