Nogomet
20

Frank Lampard završio karijeru: Chelseaju pripada najveći dio mog srca

Piše: D. B.
Frank Lampard
Frank Lampard
Legendarni engleski nogometaš Frank Lampard danas je objavio kraj nogometne karijere, a to je učinio putem svoje zvanične stranice na Facebooku.

"Nakon 21 nevjerovatne godine, odlučio sam da je sada pravo vrijeme da završim karijeru profesionalnog nogometaša. Iako sam dobio nekoliko zanimljivih ponuda da nastavim igrati kod kuće i u inozemstvu, sa 38 godina smatram da je vrijeme da počnem novo poglavlje u svom žitovu.

Ponosan sam na trofeje koje sam osvojio, kao i na to što sam svoju zemlju predstavljao više od 100 puta te u karijeri postigao više od 300 pogodaka. Mnogim ljudima sam zahvalan, hvala mojim roditeljima što su me naučili vrijednostima predanog rada, posvećenosti i profesionalizmu. Zahvalan sam svojoj porodici, supruzi Christine i kćerima Luni i Isli. Ono što ste mi dali van terena bilo je uvijek moja snaga na njemu. Volim vas sve mnogo. Moji prijatelji i saigrači su uvijek bili uz mene, zahvaljujem se nevjerovatnim kolegama, trenerima, menadžerima i osoblju, bila je privilegija raditi s njima.

Želim odati počast i klubovima za koje sam igrao, prvo West Hamu koji mi je omogućio debi 1996. godine. Hvala svim ljudima koji su vjerovali u mene kad sam bio mlad. Uživao sam igrati za Manchester City i New York City, cijenim podršku tih klubova i njihovih navijača. Naravno, najveći dio mog srca pripada Chelseaju, klubu koji mi je dao mnoge uspomene. Nikad neću zaboraviti priliku koju sam dobio, kao i uspjeh koji smo zajedno ostvarili. Nemoguće je zahvaliti se svima posebno koji su mi pružali podršku tokom 13 godina karijere u Chelseaju. Vječno sam zahvalan za sve. Chelseajevi navijači su meni i mojim saigračima pružali nevjerovatnu podršku, takva strast i glad su mi pomogli da dajem sve od sebe godinu za godinom. Gledam u budućnost, zahvalan sam FA-ju koji mi je dao priliku da se obrazujem i postanem trener. Radujem se prilikama koje ova odluka otvara", napisao je Lampard na Facebooku.

Lampard je s West Hamom osvojio UEFA-in Intertoto Cup 1999. godine, a ostale titule je osvajao s Chelseajem. Među njima su tri titule prvaka Engleske, četiri FA Cupa, dva League Cupa, dva FA Communitiy Shielda, jedna Liga prvaka i jedna Evropska liga.