Zvanično
197

Frank Lampard novi menadžer Chelseaja

K. H.
Bivši trener Derbyja Frank Lampard zvanično je predstavljen kao novi menadžer londonskog Chelseaja.

Lampard je jedan od najboljih igrača Plavaca u historiji kluba, a nakon samo jedne sezone na klupi Derbyja odlučio je prihvatiti ponudu bivšeg kluba i postati menadžer Chelseaja.

Englez je potpisao ugovor na tri godine, a na samom predstavljanju je rekao da je ponosan što se vratio u klub i da svi znaju koliku ljubav osjeća prema Chelseaju.

Direktorica Chelseaja Marina Granovskaja rekla je da je ponosna zbog povratka Lamparda u klub.

"Veliko nam je zadovoljstvo predstaviti Lamparda u našem klubu gdje će u budućnosti obavljati funkciju glavnog trenera. On posjeduje ogromno znanje i razumijevanje što se tiče samog kluba, a pokazao se kao vrlo talentovan trener i zbog toga smo sretni i ponosni", kazala je Granovskaja.

Prošle sezone Lampard je bio trener Derby Countyja s kojim je uspio doći do finala play-offa u Championshipu, ali je tu poražen od Aston Ville. Nakon toga dobio je ponudu Chelseaja da zamijeni Maurizija Sarrija koji je nedavno otišao iz kluba kako bi preuzeo Juventus.

Lampard je najbolji strijelac Chelseaja u historiji kluba sa 211 postignutih pogodaka, a pored toga upisao je 150 asistencija. U dresu Plavaca odigrao je 648 utakmica za 13 godina, a osvojio je 13 trofeja, među kojima Ligu prvaka i titulu Premiershipa.