Imaju četiri boda
0

Francuzi za kiks protiv Mađarske krive vrućine i navijače: Zaboravili smo kako je to

K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Selektor nogometne reprezentacije Francuske Didier Deschamps i napadač Antoine Griezmann kažu da je vrijeme za igru protiv Mađarske bilo veoma teško, a kao razlog kiksa naveli su i ogromnu podršku koju su domaći igrači imali s tribina.
Deschamps je rekao kako je njegov tim u prvom poluvremenu trebao imati vodstvo od 3:0, a da je umjesto toga imao zaostatak od 1:0.

"U prvom poluvremenu smo trebali voditi sa 3:0, a umjesto toga imali smo zaostatak od 1:0. Očito da je igranje na domaćem terenu i uz pun stadion navijača dalo nevjerovatnu snagu igračima Mađarske. Bod nije nešto čemu smo se nadali u ovom susretu, ali s obzirom na kontekst, ipak ćemo ga uzeti. Temperature su danas bile visoke i bilo je jako teško igrati, ali bez obzira na to Mađari su imali bolji tempo od nas", rekao je Deschamps.

S druge strane, Griezmann kaže da su igrači pomalo zaboravili kako je to igrati pred punim stadionom.

"Vidite da je i protiv Mađarske teško pa ćemo morati dobro da se pripremimo za meč protiv Portugala. Morat ćemo da popravimo dvije ili tri stvari koje nisu bile dobre, a mi znamo da imamo klupu koja može napraviti razliku u bilo kojem trenutku tokom utakmice. S druge strane, uvijek moramo biti čvrsti u odbrani kao što smo bili protiv Njemačke", rekao je Griezmann i dodao:

"Bilo je teško igrati pred ovoliko ljudi, kao da smo izgubili naviku igranja pred punim stadionom. Skupo smo platili promašene šanse, ali to je Euro i borimo se protiv velikih reprezentacija i sjajnih igrača."

Francuska je u prvom meču slavila protiv Njemačke sa 1:0, a u posljednjem kolu igrat će protiv Portugala.