John Terry
0

"Francuzi su pogriješili otjeravši Anelku"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Stoper engleske nogometne reprezentacije John Terry stao je u obranu svog klupskog saigrača iz Chelseaja Nicolasa Anelke nakon što je ovaj otjeran iz kampa francuske reprezentacije u Južnoj Africi.

Otjeran je Anelka zbog incidenta koji se dogodio na poluvremenu utakmice između Francuske i Meksika (2-0 pobjeda Meksika), kada je navodno napadač Chelseaja verbalno teško uvrijedio francuskog selektora Raymonda Domenecha, na što je Francuski nogometni savez reagirao odstranjivanjem iz tima.

Terry je cijeli slučaj vidio drugačije i ne vjeruje da je Anelka uvrijedio Domenecha, već da mu je htio nešto sugerirati.

"Vidim da su ga poslali kući jer je rekao svoje mišljenje, a možda će i nekoga od nas (engleskih igrača) poslati kući nakon večernjeg sastanka", rekao je Terry, aludiravši na vanredni sastanak koji je sazvao engleski selektor Fabio Capello sa svim svojim igračima, a koji će se održati večeras, zbog slabe igre Engleske u prve dvije utakmice u skupini C u kojima su osvojili tek dva boda (1-1 sa SAD-om i 0-0 s Alžirom).

"Nico je zaista dobar momak. Prije nego li je došao u Chelsea puno se toga negativnog pisalo o njemu, ali on je sjajna osoba i sjajan nogometaš. Nico je tih momak, ali dovoljno je dugo u nogometu i da mi ima što za reći, stao bih i poslušao ga što će reći jer je sjajan igrač. Očito je da su u francuskoj reprezentaciji donijeli pogrešnu odluku", zaključio je stoper engleske reprezentacije.