Nogomet
1

Francuzi snimili dokumentarac o Euru: Pogbino repanje, Evrin govor i veseli treninzi

Klix.ba
Na francuskoj televiziji TMC 28. decembra emitovat će se dokumentarac o reprezentaciji Francuske na Evropskom prvenstvu gdje je ova zemlja kao domaćin osvojila drugo mjesto. Prije emitovanja dokumentarca na You Tube kanalu TMC-a prikazani su neki dijelovi domumentarca gdje centralnu ulogu imaju Paul Pogba, Patrice Evra, Antoine Griezmann i Anthony Martial.

Pogba je snimljen kako u svojoj sobi repa, dok pored njega sjedi Griezmann. Zaokupirani čarima svojih laptopa obojica su "preko oka" posmatrala i utakmicu osmine finala između Belgije i Velsa, a Pogba je tokom repa spominjao i Griezmannovog saigrača iz Atletico Madrida Yannicka Carrasca.

U pozadini se primijeti kako na Pogbinom krevetu piše "Pogba" te da je iznad kreveta njegova fotografija, kao i da su jastučnice sa njegovim likom u Supermanovoj odori.

Meč između Belgije i Velsa pripao je Velsu koji je slavio rezultatom 3:1, a glavne zvijezde tog meča bili su Eden Hazard i Gareth Bale.

U dokumentarcu će biti prikazan i govor koji je održao Patrice Evra prije polufinalne utakmice između Francuske i Njemačke koja je pripala Francuzima. Tricolori su slavili rezultatom 2:0.

TMC je na svom You Tube kanalu objavio i detalj sa jednog treninga u kojem Martal postiže pobjednički gol za svoju ekipu koja je to razdragano proslavila. Time je prikazana vesela atmosfera koja je vladala na treninzima Galskih pijetlova.

Francuska je na Euru osvojila drugo mjesto nakon što je u finalu poražena od Portugala u produžecima (1:0).