Moraju se poštovati
41

Francuz otkrio pravilo koje nogometaši Cityja ne smiju prekršiti: Ako to ne poštujete, ne možete trenirati

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nekadašnji francuski nogometni reprezentativac Gael Clichy je otkrio nekoliko zanimljivosti vezanih za Manchester City i njihovog menadžera Pepa Guardiolu.

Otkrio je kako je menadžer najbolje evropske i svjetske ekipe vrlo zahtjevan, a neka od njegovih zahtjevnih pravila se moraju striktno poštovati.

"Ako se pojavite dva kilograma teži od onoga što je on smatrao vašom maksimalnom težinom, ne bi vam dopustio da trenirate", rekao je Clichy.

Istakao je da je to pravilo standardno u gotovo svim premijerligaškim klubovima, no da se nekada "gurne pod tepih" kada je bitan igrač u pitanju.

"To je manje-više standard u svim premierligaškim klubovima, ali ako je igrač bitan za ekipu, pravilo se često zna 'gurnuti pod tepih', ali ne i kod Guardiole. Kod njega nema pravila ni iznimki, ako ste dva kilograma iznad dopuštene norme, ne trenirate. Znam igrače koji po dvije sedmice nisu trenirali kod njega", dodao je.

Clichyju je trenutno 38 godina i radi kao pomoćnik u mladoj reprezentaciji Francuske, a iz Cityja je otišao 2017. godine.

"Volio bih da sam pod njim radio više od samo jedne sezone. Naučio bih još i više", završio je.