Peh za pehom
27

Francusku pogodila nova povreda, Svjetsko prvenstvo završeno za Bayernovog defanzivca

N. K.
Lucas Hernandez morao napustiti teren (Foto: EPA-EFE)
Lucas Hernandez morao napustiti teren (Foto: EPA-EFE)
Lucas Hernandez je završio svoj nastup na Svjetskom prvenstvu u Kataru nakon što je sinoć pretrpio povredu koljena u 4:1 pobjedi svoje Francuske protiv Australije.

Ekipa Didiera Deschampsa bila je prisiljena odigrati preokret jer je Australija povela rano u šestoj minuti, ali su aktuelni svjetski prvaci dominirali većim dijelom utakmice u kojoj su pogađali dvostruki strijelac Olivier Giroud te Adrien Rabiot i Kylian Mbappe.

Francuska je doživjela udarac u 13. minuti nakon što je Hernnadez bio prisiljen napustiti teren zbog povrede koljena. Defanzivca Bayerna zamijenio je njegov mlađi brat Theo koji igra za Milan.

Hernandez je nakon toga bio podvrgnut magnetskoj rezonanci i rezultati su otkrili oštećenje njegovog prednjeg križnog ligamenta, što ga je isključilo za ostatak turnira u Kataru.

"Kao i cijeloj grupi, igračima i stručnom štabu, veoma mi je žao zbog Lucasa. Gubimo važan element. Lucas je ratnik i ne sumnjam da će učinit sve da se vrati u igru. Dobro ga poznajem, njegovu hrabrost, imat će je, to je sigurno. U ime grupe, želim mu najbolji mogući oporavak", rekao je Deschamps.

Francuska u petak igra protiv Danske u svojoj narednoj utakmici u grupi D prije nego što se suoči s Tunisom naredne srijede.

Ranije jučer, Danska je remizirala bez golova protiv Tunisa, što je Francusku dovelo na prvo mjesto grupe.

Podsjetimo, Francusku je već pogodilo nekoliko povreda prije početka turnira pa su tako otpali Mike Maignan, Paul Pogba, N'Golo Kante, Presnel Kimpembe, Christopher Nkunku i Karim Benzema.