Nakon remija
0

Francuski selektor nezadovoljan, urugvajski zadovoljan

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Selektori Francuske i Urugvaja, kao i igrači, komentarisali su nastupe svojih reprezentacija u 1. kolu grupe A Mundijala u Južnoafričkoj Republici. (0-0).

"Nedostajao nam je zadnji pas. Oni su bili čvrsti u odbrani, a mi nismo uspjeli pronaći rješenja za postizanje gola. Također smo morali paziti na kontranapade", komentarisao je francuski selektor Raymond Domenech, uz dodatak da su druge dvije ekipe grupe A (Južnoafrička Republika i Meksiko) sada u prednosti zbog postignutog gola u međusobnom dvoboju (1-1).

"Zaista smo željeli osvojiti tri boda, ali nismo uspjeli. Međutim, ponosan sam na tim. Mislim da smo odigrali dobro. Bila je to tek prva utakmica i imamo samopouzdanja uoči predstojećih dvoboja. Mislim da smo zaslužili pobjedu. Osim slobodnih udaraca, zaista Urugvaj nam nije ozbiljnije zaprijetio" izjavio je lijevi bek reprezentacije Patrice Evra, čija ekipa nije uspjela iskoristiti igračku nadmoć na terenu od 81. minute (isključenje Nicolasa Lodeira).

Selektor urugvajske nogometne reprezentacije Oscar Tabarez za razliku od svog francuskog kolege Raymonda Domenecha bio je zadovoljan rezultatom međusobnog dvoboja u 1. kolu Mundijala.

"Kada uzmete u obzir historiju francuske reprezentacije, kao i činjenicu da su imali više prilika od nas, tada sam zadovoljan remijem i mislim da smo ga zaslužili", komentarisao je Tabarez.

"Bila je to teška utakmica, kao što smo očekivali. Možemo biti zadovoljni rezultatom, ali ne i našom igrom jer smo igrali potpuno drugačije nego li sam to želio. Sada su sve ekipe u istoj poziciji kao i uoči početka SP-a i sljedeća utakmica protiv Južne Afrike (16. juna) za nas će biti jako važna", zaključio je urugvajski selektor.

Svjestan siromaštva koje je ponudio dvoboj je i Diego Forlan, najveća zvijezda urugvajske reprezentacije.

"Nijedna ekipa nije imala puno prilika. Ni jedni ni drugi nismo bili spremni na rizik. Bilo je dosta komplikovano, ali mislim da smo da smo na koncu u svemu bili izjednačeni", rekao je napadač madridskog Atletica nakon okršaja na stadionu Green Point u Cape Townu.