Festivalska atmosfera
379

Francuski mediji: Situacija s debija Lionela Messija je nezapamćena na nogometnim terenima

D. P.
Messi je potpisao transparent navijača Reimsa (Foto: PSG)
Messi je potpisao transparent navijača Reimsa (Foto: PSG)
Debitantski nastup Lionela Messija u dresu Paris Saint Germaina izazvao je pravu "ludnicu" i kod navijača Reimsa koji su ovacijama pozdravili argentinskog nogometaša.

Messi je ulaskom u drugom dijelu utakmice debitovao sinoć za PSG, a njegov tim je slavio rezultatom 2:0.

Nakon što je ušao u igru umjesto Neymara, Messi je izazvao "festivalsku" atmosferu na stadionu Auguste-Delaune. Mediji širom svijeta pišu o tome kako je fascinantan način na koji su navijači Reimsa dočekali argentinskog nogometaša.

Tako novine French daily pišu o tome da je Messi dobio doček kakav je nezapamćen u svijetu fudbala jer se radi o igraču rivalskog kluba.

"Datum debija će ostati upamćen zauvijek u historiji nogometa u Francuskoj. Navijači Reimsa su bili na nogama da dočekaju genija. Sve oči 20.525 navijača su čekale Messija i svi su napravili nezapamćenu atmosferu jer je u pitanju protivnički igrač. Sigurno da nikada dolazak rivalskog nogometaša nije izazvao takve ovacije na nekom terenu u Francuskoj", stoji u objavi pomenute novine te se dodaje da je svaki pomen imena Lionela Messija izazvao ovacije i aplauze.

Čak su pojedini navijači Reimsa dobili i uspomenu za pamćenje, pošto je Argentinac potpisao transparent pristalica Reimsa.