Pripreme za SP
29

Francuska slavila protiv Italije u prijateljskom meču

Klix.ba
(Foto: EPA-EFE)
Nogometna reprezentacija Francuske je rezultatom 3:1 u Nici slavila protiv Italije u sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Francuzi su odlično otvorili meč i već u osmoj minuti postigli gol za 1:0, a strijelac je bio Umtiti. Vodstvo je udvostručio Griezmann golom iz penala u 29. minuti.

Italijani se vraćaju u meč u 36. minuti kada Bonucci trese mrežu, a do kraja poluvremena rezultat se nije mijenjao.

U nastavku meča Francuzi stižu do novog gola, ujedno i posljednjeg na meču. Ovaj put strijelac je bio Ousmane Dembele u 63. minuti.

Francuzi su 28. maja slavili i protiv Irske (2:0) u prijateljskom meču na domaćem terenu, a posljednju provjeru imaju protiv Sjedinjenih Američkih Država 9. juna.

Italija je 28. maja savladala Saudijsku Arabiju rezultatom 2:1, dok će treći meč u ovom FIFA-inom terminu igrati 4. juna protiv Holandije.

Podsjetimo, Italija nije izborila nastup na Mundijalu u Rusiji pošto je u baražu zaustavljena od Švedske, dok će Francuzi na Mundijalu igrati u grupi C protiv Australije, Perua i Danske.

Svjetsko prvenstvo u Rusiji se održava od 14. juna do 15. jula, a to će biti 21. smotra najboljih svjetskih nogometnih selekcija.