Ne poštuje saigrače
14

Francuska legenda se obrušila na Mbappea: Ponaša kao razmaženo derište

K. H.
Kylian Mbappe i Thomas Tuchel u raspravi (Foto: AFP)
Kylian Mbappe i Thomas Tuchel u raspravi (Foto: AFP)
Legendarni francuski nogometaš Christophe Dugarry iznio je niz kritika na račun napadača PSG-a Kyliana Mbappea zbog njegovog ponašanja kada ga je trener Thomas Tuchel izveo u meču protiv Montpelliera.
Mbappe je postigao jedan pogodak u trijumfu PSG-a, a nakon što ga je Nijemac odlučio zamijeniti u 68. minuti susreta kod rezultata 5:0 Francuz je bio bijesan. Ušao je u raspravu s Tuchelom pored terena, a potom je ljutit sjeo na klupu za rezervne igrače. Nakon utakmice trener PSG-a rekao je kako neko mora donositi odluke o izmjenama u ekipi.

Legendarni francuski igrač Christophe Dugarry iznio je niz optužbi na račun igrača PSG-a zbog njegovog ponašanja.

"Mislio sam da je nemoguće da se nešto takvo dogodi, a moram reći da mi se uopšte nije svidjelo ono što je Mbappe uradio. Jako sam se razočarao jer se on ponašao zrelije od ostalih, a sada se ponaša kao razmaženo derište. Time je pokazao veliko nepoštovanje prema treneru Tuchelu i saigračima te smatram da je sramotno ono što je uradio i da uopšte nije razmislio da u ekipi ima igrače koji također žele igrati i biti umjesto njega na terenu", kazao je Dugarry.

Također, on je rekao da ne razumije zbog čega se Mbappe tako ponaša.

"Pitam se šta se događa u njegovoj glavi, neki mi kažu da želi igrati u finišu meča i postizati golove, ali ova utakmica je bila dobijena i imali su vodstvo od 5:0. Koji je njegov problem? Šta misli ko je on? Zašto ovo radi?", pitao se ovaj legendarni francuski igrač.

Christophe Dugarry za reprezentaciju Francuske odigrao je 55 utakmica, a postigao je osam pogodaka. Tokom karijere igrao je za Bordeaux, Milan, Barcelonu, Marseille, Birmingham i Qatar SC.