Borba za imidž
5

Francuska legenda očitala životnu lekciju Mbappeu: Dosta više s tim egom, uopšte nije elegantan

K. H.
Kylian Mbappe (Foto: EPA-EFE)
Kylian Mbappe (Foto: EPA-EFE)
Poznati francuski nogometaš Christophe Dugarry kritikovao je ponašanje Kyliana Mbappe rekavši kako je došlo krajnje vrijeme da prestane pokazivati da je egoista i da se treba pokazati na terenu, a ne na društvenim mrežama.

Mbappé se oglasio oštrom izjavom o video spotu za sezonske karte PSG-a za sezonu 2023/24., poručivši da je to urađeno bez njegovog znanja i dozvole i da se ne slaže s tim.

"Nikada nisam o tome obaviješten, ne slažem se sa objavljenim videom", poručio je Mbappe, koji je objasnio:

"Zato se borim da imam prava na svoj imidž. PSG je vrhunski klub i porodica, ali to nije Kylian Saint-Germain", zaključio je napadač PSG-a.

Dugarry smatra da razumije ljutnju Mbappea, ali ne i način na koji to pokazuje i da ne vidi smisao u njegovim izjavama.

"Klub je trebao da mu prethodno javi, to razumijem, ali da li takva greška zaslužuje onakvo obraćanje na društvenim mrežama. Sve to može da se riješi interno. To je nespretno i nije elegantno. Mogao je da zove predsjednika kluba, a ne da piše po internetu", rekao je Dugarry pa nastavio:

"Ne razumijem njegovu poruku. Neka prestane, dosta više s tim egom. Oni gube utakmicu za utakmicom i on svoju vrijednost treba pokazati na terenu. Imaju plate koje su potpuno lude, a prave problem zbog neke reklame koja nije odobrena. Koga je briga za to?"

Dugarry je bio član nogometne reprezentacije Francuske koja je 1998. godine osvojila Svjetsko prvenstvo, a u bogatoj karijeri je igrao za Bordeaux, Milan, Barcelonu, Marseille, Birmingham i Qatar SC. Za reprezetnaciju Francuske je igrao od 1994. do 2002. godine i skupio je 55 nastupa.