Kvalifikacije za EP
10

Francuska bez problema slavila u Albaniji, pobjede Turske i Islanda

N. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Tri utakmice posljednjeg 10. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u grupi H odigrane su večeras, a zanimljivo da su u gostima slavile sve tri favorizovane ekipe.

Već ranije je bilo poznato da iz ove grupe dalje idu Francuska i Turska, koji su identičnim rezultatom 2:0 slavile u Albaniji, odnosno Andori.

Francuska je već nakon pola sata riješila pitanje pobjednika golovima Tolissa i Griezmanna pa su u nastavku meča rutinski priveli susret kraju.

Gotovo identično je bilo i s Turskom, kojoj je trebalo nešto manje vremena jer je Unal s dva pogotka do 21. minute doveo Tursku u sigurno vodstvo, koje su sačuvali do kraja meča.

Nešto teži zadatak imao je Island, koji je poveo u Moldaviji u 17. minuti golom Bjarnasona. Milinceanu je izjednačio u 56. minuti, a konačnih 1:2 postavio je Sigurdsson devet minuta kasnije.

Francuska je ostala na prvom mjestu grupe H s dva boda više u odnosu na drugoplasiranu Tursku, dok je Islandu plasman na Euro ostao ukraćen zbog manjka od četiri boda za mjestom koje vodi na prvenstvo.