Nogomet
68

Franciszek Smuda: Štilić može igrati u španskoj Primeri

A. D.
Trener Wisle Krakow Franciszek Smuda svjestan je da će teško u januarskom prelaznom roku zadržati svog najboljeg igrača Semira Štilića.

Naš internacionalac igra u odličnoj formi, a interesovanje velikih klubova sve je učestalije. Wisla je obavila i prvu rundu pregovora oko produženja saradnje, ali čini se da će teško ići. Finansijska situacija nije bajna, a prodaja Štilića bila bi odlična finansijska injekcija za klub.

"Sretan sam što smo oživjeli Semira. On je opet onaj stari i teško ćemo ga uspjeti zadržati. Ne znam odakle dolaze ponude za njega jer to nije moja stvar, ali znam da on svojim kvalitetom bez problema može igrati u španskoj Primeri. Milina je gledati ga kako pleše sa loptom, a takvi igrači su najpoželjniji u Španiji. On ima odličnu tehniku", izjavio je Smuda za poljske medije.

"Konačnu odluku donijet će on sam. I ako dobije finansijski odličnu ponudu, ja vjerujem da je Štilić neće prihvatiti. Danas ima više životnog iskustva nego u momentu kada je prvi put napustio Poljsku. Znam da se ovdje odlično osjeća", dodao je Smuda.