Nogomet
15

Francesco Totti produžio ugovor s Romom do 2016. godine

Totalsport
Francesco Totti (Foto: AFP)
Francesco Totti (Foto: AFP)
Francesco Totti, legendarni 36-godišnji nogometaš Rome, produžio je ugovor sa svojim jedinim klubom u karijeri, te u Rimu ostaje do kraja sezone 2015/16.

Talijanski sportski dnevnik La Gazzetta dello Sport navodi da će Totti po novom ugovoru imati godišnju plaću od 3,2 miliona eura, a ujedno je novim ugovorom utanačeno da će Totti po završetku karijere ostati u klubu, te raditi na nekoj od dužnosti u upravnom tijelu Rome.

U prvoj ekipi Totti je debitirao daleke 1993. godine, a do danas je za Romu odigrao 680 utakmica, te je bio strijelac 282 puta. U prvenstvu je postigao 227 pogodaka, te je na listi strijelaca svih vremena u Seriji A na drugom mjestu. Ispred njega je još samo Silvio Piola koji je u karijeri upisao 274 pogotka.

S Romom je jednom osvojio naslov prvaka Italije, dva je puta slavio u domaćem Kupu i Superkupu, a spomenimo kako je oplemenio i nastupanje u reprezentaciji s kojom je 2006. godine u Njemačkoj osvojio naslov svjetskih prvaka.

Da je još uvijek u dobroj snazi pokazuje 12 prvenstvenih pogodaka prošle sezone u Seriji A, dok ove u dvije utakmice još nije bio strijelac.