Italija
0

Francesco Angelini još uvijek želi kupiti Romu

Totalsport
Nogometni klub Roma imao je prilično turbulentno ljeto u kojem je nekolicina zainteresiranih pokušala kupiti klub, no na koncu i odustala od svojih nauma.

Najzainteresiranijim se činio Vinicio Fioranelli, a jedan od onih koji su čekali u redu s ponudama bio je Francesco Angelini, koji i dalje osluškuje što se događa oko “vučice”.

  • Nisam još prekrižio ideju kupovine, samo da bi do nje došlo za to moraju postojati uslovi. Učinio sam sve što sam mogao kako bih saznao ko su pravi vlasnici kluba, a nakon dugog istraživanja zaključio sam da ne bi nekorektno bilo reći da je klub u rukama banaka - kazao je talijanski biznismen, koji se potrudio i objasniti da trenutna predsjednica kluba Rosella Sensi čini sve što može kako bi blokirala prodaju “giallorossa”.

  • Uvjeren sam da porodica Sensi opstruira prodaju Rome. Naišao sam na sve zamislive i nezamislive poteškoće u potrazi za odgovorima. Prema informacijama koje sam sakupio moja je inicijalna ponuda bila 130 miliona eura za 67-postotni udio vlasništva, koliko ima porodica Sensi, a kasnije bih otkupio i ostatak. Sveukupno bi to iznosilo nekih 220 miliona eura.

Upitan je li spreman i voljan ponoviti svoju ponudu promijene li se neke stvari u klubu, Angelini je kratko odgovorio:

  • Izuzetno.