I nije baš oduševljen
17

Fotografija tužnog igrača Cityja s nagradom za najboljeg strijelca hit je na internetu

D. P.
Gomez i nije bio baš oduševljen (Foto: UEFA)
Gomez i nije bio baš oduševljen (Foto: UEFA)
Krilni nogometaš Manchester Cityja Sergio Gomez dobio je nagradu za najboljeg strijelca Evropskog prvenstva do 21 godine, no priznanje mu je uručeno dok je tugovao zbog izgubljenog finala.

Mlada reprezentacija Engleske u dramatičnom finalu osvojila je Evropsko prvenstvo do 21 godine pobjedom nad Španijom. Španci su u 99. minuti imali jedanaesterac za poravnanje, ali je golman Manchester Cityja James Trafford odbranio udarac i donio svom timu titulu prvaka.

No, drugi igrač Cityja je u fokusu javnosti nakon finala. Odmah kada se utakmica završila, Cityjev Španac Sergio Gomez dobio je nagradu za najboljeg strijelca turnira s tri gola i dvije asistencije.

Uručenje nagrade zateklo ga je neposredno nakon što je lio suze zbog poraza u finalu, tako da je nastala viralna fotografija. Gomez je, skoro sa suzama u očima i vidno neraspoložen, dobio nagradu za najboljeg strijelca.

Odmah je fotografiju objavio veliki broj uglednih medija, ali i stranica koje prate nogomet.

"Sergio Gomez morao se slikati sa svojom nagradom za najboljeg strijelca U-21 Eura odmah nakon što je izgubio finale", navodi Bleacher Report.