Povrijedio rame
42

Fotografija dana u Egiptu: Salah počeo s laganim treninzima i poručio da se osjeća dobro

Klix.ba
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Reprezentativac Egipta i napadač Liverpoola Mohamed Salah počeo je s laganim treninzima nakon povrede koju je doživio u finalu Lige prvaka te bi trebao biti spreman za nastup na Svjetskom prvenstvu.

Podsjećamo, Salah je nakon jednog duela s Ramosom povrijedio rame i u suzama je napustio finalnu utakmicu Lige prvaka, a egipatski navijači strahovali su da će njihov najbolji igrač, a ujedno i idol nacije, propustiti nastup na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Ipak, iz Nogometnog saveza Egipta nedavno su istakli da će Salah sigurno igrati na Svjetskom prvenstvu i da će proces rehabilitacije trajati do tri sedmice, što znači da bi mogao propustiti samo prvu utakmicu. U prilog tome da će biti spreman za Mundijal ide i današnja fotografija koju je postavio na Twitteru, a na kojoj se vidi da je Egipčanin počeo s laganim treninzima.

Pored fotografije, Salah je napisao da se osjeća dobro, što je svakako najbolja moguća vijest za sve navijače Egipta koje je upravo napadač Liverpoola odveo na smortu najboljih.

Egipat će na Svjetskom prvenstvu igrati u grupi A sa Rusijom, Saudijskom Arabijom i Urugvajom, a prvi meč igraju 15. juna protiv Urugvaja.