Pogodio rašlje
20

Forma je prolazna, klasa je vječna: Podolski podsjetio na najslavnije dane eurogolom iz slobodnjaka

E. B.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Nekadašnji njemački reprezentativac Lukas Podolski će uskoro napuniti 38 godina, ali i dalje igra nogomet. Ne samo da igra, već postiže golove kao u najslavnijim danima.

Nogometaš koji je u dresu Njemačke postigao 49 golova u 130 nastupa trenutno nastupa za Gornik, ekipu koja se bori za opstanak u elitnom rangu poljskog nogometa.

Ukoliko Gornik uspije ostati u ligi, to će biti zahvaljujući Podolskom koji je jučer još jednom pokazao da je forma prolazna, ali je klasa vječna.

Gornik je jučer nakon velikog preokreta pobijedio Wislu Plock. Wisla je vodila sa 2:0 nakon prvog poluvremena, Gornik je smanjio na 2:1 u 57. minuti, a u posljednjih pola sata Podolski je preuzeo stvar u svoje ruke i donio pobjedu svojoj ekipi.

U 61. minuti je Podolski podsjetio na svoje najslavnije dane. Šutirao je silovito iz slobodnog udarca u golmanov ugao i pogodio same rašlje, reklo bi se - u njegovom stilu s obzirom da je tokom karijere nebrojeno puta ovako pogađao.

Podolski je potom u 87. minuti zaokružio sjajnu partiju kada je glavom iz blizine pogodio za veliki preokret i pobjedu kojom je svoju ekipu izvadio iz zone ispadanja. Podolskom je to bio sedmi gol ove sezone.

Tabela: