Zamjena za Samuela Eto'oa
0

Forlan prelazi u Inter u narednih 48 sati

Sarajevo-x.com
Diego Forlan (Foto: Reuters)
Diego Forlan (Foto: Reuters)
Napadač Atletico Madrida, Diego Forlan, u sljedećih 48 satiće završiti sve detalje oko prelaska u Inter, piše Tuttomercatoweb.

Forlan je cijele protekle sedmice pregovarao s čelnicima Intera. Osim toga je dobio i ponudu Galatasarayja. Forlanov agent, Daniel Bolotnikoff i brat Pablo Forlan su predstavljali urugvajskog reprezentativca u pregovorima sa generalnim menadžerom Intera Marcom Brancom. Diego bi trebao potpisati dvogodišnji ugovor sa klubom iz Milana. Ukoliko se to dogodi, zarađivat će tri miliona eura godišnje.

"Razgovarali smo s čelnicima Intera. Diego ima odličnu priliku da obuče dres ovog kluba. Nadam se da ćemo se dogovoriti najkasnije do petka", izjavio je Bolotnikoff.

Glasine o odlasku Forlana iz Atletica su se pokazale tačnim jer urugvajski napadač nije otputovao s ekipom na utakmicu Evropske lige protiv Vitorije Guimaraes u četvrtak.

Forlan se smatra zamjenom za Samuela Eto'oa koji je napustio Inter i prešao u Anzhi. U vezu s Interom se dovode Ezequiel Lavezzi, Rodrigo Palacio i Carlos Tevez.