Impozantne cifre
9

Forbesova lista: Messi za godinu zaradio nevjerovatan novac, McGregor neshvatljivo pao

D. P.
Messi predvodi listu (Foto: EPA-EFE)
Messi predvodi listu (Foto: EPA-EFE)
Argentinski nogometaš Lionel Messi zaradio je najviše novca u prošloj godini od svih svjetskih sportaša, objavio je Forbes na svojoj čuvenoj listi u srijedu.

Messi, koji je u međuvremenu postao nogometaš Paris Saint Germaina, zaradio je nevjerovatnih 125 miliona eura za godinu dana od plata i sponzorskih ugovora. Iako je u prilično lošoj formi, to mu nije smetalo da bude na vrhu.

Na drugom mjestu je NBA zvijezda LeBron James koji je zaradio 116 miliona eura, a na trećem mjestu još jedan nogometaš Cristiano Ronaldo s godišnjom zaradom od 110 miliona eura.

Neshvatljiv pad pogodio je borca Conora McGregora. Irac je prošle godine bio broj jedan po zaradi, a sada ga nema na Forbesovoj listi 10 sportista s najvećom zaradom. Taj podatak je čudan zbog velike zarade koju je McGregor imao posljednjih godina van ringa.

Među 10 sportista na listi nalaze se još tri košarkaša (Stephen Curry, Kevin Durant i Giannis Antetokounmpo), nogometaš Neymar, legenda američkog nogometa Tom Brady i bokser Canelo Alvarez.

Forbesova lista 10 sportista s najvećom zaradom prošle godine:

=1) Lionel Messi - 125 miliona eura

=2) LeBron James - 116 miliona eura

=3) Cristiano Ronaldo - 110 miliona eura

=4) Neymar - 92 miliona eura

=5) Stephen Curry - 90 miliona eura

=6) Kevin Durant - 88 miliona eura

=7) Roger Federer - 87,5 miliona eura

=8) Canelo Alvarez - 86,5 miliona eura

=9) Tom Brady - 81 milion eura

=10) Giannis Antetokounmpo - 78 miliona eura