Uoči Atalante
5

Fonseca se osvrnuo na Džekine kritike: Izgubili smo smirenost, Roma uvijek igra hrabro

F. Z.
Paulo Fonseca (Foto: EPA-EFE)
Paulo Fonseca (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Rome sutra će u 24. kolu talijanske Serije A gostovati na stadionu Atleti Azzurri d'Italia kod fantastične Atalante iz Bergama, a uoči utakmice predstavnicima medija obratio se trener Vučice Paulo Fonseca.

Najavio je Fonseca tešku utakmicu, a novinari su ga pitali da prokomentariše izjavu kapitena ekipe Edina Džeke. Naš nogometaš rekao je nakon poraza od Sassuola da nekoliko nogometaša nije igralo na nivou Serije A.

"Momcima stalno govorim, dajte mi loptu, trenutno ne dobijam mnogo tih usluga. Problem s presing igrom je to što je dovoljno jedan da pogriješi da se sve raspadne. U prvom poluvremenu, iskreno, nismo igrali na nivou Serije A. Mislim da je to vrlo uzbudljiv stil nogometa, uvijek želimo zadržati loptu, ali ako dva ili tri igrača ne pruže vrhunski nivo, to može stvoriti probleme. Niko nije bio na zavidnom nivou, posebno u prvom poluvremenu. Nadamo se da ćemo ovu igru što prije zaboraviti jer smo ispustili tri boda i trebamo ih vratiti protiv Bologne sljedeći vikend, nema druge mogućnosti", rekao je Džeko za DAZN nakon utakmice sa Sassuolom.

Novinari su danas pitali Fonsecu da prokomentariše izjavu Džeke, a on je poručio kako ekipi nakon utakmice na Mapeiju nedostaje smirenosti u igri.

"Da bi igrali u mojoj ekipi morate imati hrabrosti. Roma je gotovo uvijek imala, pa čak i onda kada smo gubili. Protiv Juventusa smo primili dva pogotka za osam minuta, ali smo tada i u svim trenucima reagovali dobro. Mislim da je nakon Sassuola i tog rezultata tim doživio mnogo kritika od mnogo ljudi. Nakon toga prepustili smo inicijativu protivnicima i više nemamo tu smirenost u igri. Ja sam također bio nogometaš i shvatam kako se lako to može dogoditi", rekao je Fonseca.