Vratio se u formu
9

Fonseca otkrio "kakav" Džeko je najbolji za Romu: Trenutno je sve u najboljem redu

K. H.
Paulo Fonseca i Edin Džeko (Foto: EPA-EFE)
Paulo Fonseca i Edin Džeko (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Rome plasirali su se u polufinale Evrospke lige nakon boljeg dvomeča protiv Ajaxa, a trener Vučice Paulo Fonseca nakon uzvratnog susreta imao je samo riječi hvale za našeg Edina Džeku.

Fonseca i Džeko su na početku ove godine imali sukob i nesporazum zbog kojeg je Dijamant bio na korak od odlaska iz Rima, a kako Roma i Inter nisu uspjeli pronaći zajedničku riječ i dogovoriti razmjenu Alexisa Sancheza i Edina, naš napadač ostao je u glavnom gradu Italije.

U međuvremenu je Džeki oduzeta kapitenska traka, a vremenom se ipak uspio vratiti u tim Rome i jedan je od najzaslužnijih igrača što će igrati u polufinalu Evropske lige. S tim u vezi, Fonseca je rekao da je ovakav Edin najbolji za Romu.

"Džeko je sada motivisan i sretan i što se njega tiče, trenutno je sve u najboljem redu. Mislim da je takav Edin najbolji za Romu", rekao je Fonseca.

Džekin sinoćnji gol protiv Ajaxa je bio 30. za Romu u evropskim mečevima, a još jednom podsjećamo, Vučica će u polufinalu igrati protiv Manchester Uniteda.