Pred meč sa Spezijom
6

Fonseca na oproštaju od Rome govorio i o Džeki: Derbi je pokazao da smo sve riješili

H. H.
Fonsecu će na klupi Rome naslijediti Mourinho (Foto: EPA-EFE)
Fonsecu će na klupi Rome naslijediti Mourinho (Foto: EPA-EFE)
Paulo Fonseca će u nedjelju protiv Spezije posljednji put voditi Romu u jednom meču, a portugalski stručnjak na svojoj posljednjoj konferecniji za medije dotakao se i odnosa s Edinom Džekom, s kojim je imao nesuglasica u nedavnoj prošlosti.

Vučici je potrebna pobjeda kako bi potvrdila sedmo mjesto i plasman u kvalifikacije Konferencijske lige.

"Igrači su dobro trenirali ove sedmmice, motivisani su, i svi znamo da moramo pobijediti da bismo sljedeće godine igrali u Evropi. Fokusirani smo i pripremljeni za dobar meč. Spezia igra dobar nogomet i neće biti lako", kazao je Fonseca u najavi utakmice.

S obzirom da je to bila njegova oproštajna konferencija, Fonseca je govorio o vezama i ljudskim odnosima u ekipi. Rezultati nisu bili očekivani, ali Portugalac tvrdi da ostavlja ekipu koja igra dobar nogomet, uprkos određenim turbulencijama kao što je sukob s Džekom početkom ove kalendarske godine.

"Nismo se raspali u januaru nakon izgubljenog derbija i eliminacije u Kupu protiv Spezije. U svakoj ekipi postoje turbulentne situacije, a Edinova posljednja utakmica u derbiju protiv Lazija, pokazala je da smo riješili probleme. Za mene je bio veliki ponos trenirati ovdje, naučio sam puno. Odlazim, ali uvijek ću Rim nositi u srcu. Odigrali smo puno dobrih utakmica, Roma je igrala dobar nogomet. Ostavljam izbalansiranu ekipu i to je vrlo važno", kazao je Portugalac.

Fonseca je na klupi Rome bio od 2019. godine, a u novoj sezoni naslijedit će ga čuveni Jose Mourinho.