Olakšanje za Romu
49

Fonseca: Džeko spreman za meč protiv Intera

N. K.
Edin Džeko (Foto: EPA-EFE)
Edin Džeko (Foto: EPA-EFE)
Romin trener Paulo Fonseca otkrio je kako će kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko biti spreman za meč protiv Intera.

Iako su italijanski mediji jutros tvrdili kako će Džeko propustiti veliku utakmicu zbog bolesti, Fonseca je potvrdio da je bh. internacionalac normalno trenirao.

"Džeko je trenirao s nama i spreman je igrati. Moram reći da neću danas govoriti o timu jer ću sutra izabrati startnu postavu. Conte je sjajan trener, jako dobar. Inter je u sjajnoj formi, karakterni su, imaju vrlo razrađen način igre. Bit će vrlo teška utakmica. Jaki su svakom trenutku utakmice. Počinju s trojicom u zadnjoj liniji, ali imaju vrlo zanimljivu dinamiku. Igrali smo dosta puta protiv ekipa koje igraju s trojicom u zadnjoj liniji, to nije nova stvar za nas", rekao je Fonseca na konferenciji za medije.

Što se tiče navoda da je Roma razgovarala s Conteom i da je bivši Juventusov trener bio njihov prvi izbor prije nego što je imenovan na San Siru, Fonseca ističe kako se osjeća zbog toga ponosnim.

"Ne govorim o prošlosti. Za mene, to je čast ako su prvo razgovarali s Conteom, a danas sam ovdje ja. Moramo biti hrabri. Za ovaj meč smo se pripremali s velikom pažnjom zbog dva Interova napadača, koja su veoma snažna. Međutim, ako budemo čvrsti u defanzivi i pokažemo hrabrost, pripremit ćemo neke situacije koje mogu stvoriti probleme Interu", poručio je Fonseca.

Podsjetimo, utakmica između Intera i Rome igra se sutra s početkom u 20:45 sati.