Selektor Austrije
54

Foda: Džeko i Arnautović mogu ponovo na večeru, nadam se nakon naše pobjede

Piše: D. B.
Franco Foda (Foto: EPA-EFE)
Franco Foda (Foto: EPA-EFE)
Nogometna reprezentacija Austrije će u četvrtak na stadionu Ernst-Happel u Beču u okviru 4. kola Lige nacija ugostiti reprezentaciju BiH, a tim povodom se na konferenciji za medije obratio selektor domaćih Franco Foda.

Nakon odigrana tri kola BiH je prva u grupi s maksimalnih 9 bodova i gol razlikom 5:1, dok Austrija ima tri boda i gol razliku 5:1. Austrijancima je ovo veoma važna utakmica.

"Ekipa ostavlja pozitivan utisak, u utorak smo prvi put trenirali kompletni. Igrači su odlučni, veoma fokusirani i optimistični pred ovu utakmicu", izjavio je Foda.

On očekuje tešku utakmicu, ali vjeruje u svoj tim.

"Naravno, BiH je u najboljoj poziciji, ali razmišljam pozitivno. U Zenici je meč bio neizvjestan, tako da očekujem isto i na ovoj utakmici. Detalji će odlučiti. Kada lopta bude u našem posjedu, moramo pronaći rješenja u napadu. Trebamo biti fokusirani i odgovorni kada imamo loptu, jer snaga protivnika leži u prebacivanju lopte za Džeku. Analizirali smo igru BiH i našu prošlu utakmicu, mogli smo pobijediti. Ovog puta moramo biti 'gladni' u kaznenom prostoru, imamo dobre igrače te brzinu, moramo to iskoristiti na terenu", rekao je austrijski selektor.

Druženje Edina Džeke i Marka Arnautovića u BiH nakon prve utakmice ponovo je bilo jedna od tema.

"Za mene to nije bio problem, obojica igrača imaju dovoljno godina te znaju šta rade. Oni ponovo mogu otići zajedno na večeru, nadam se da će to ovog puta biti nakon naše pobjede", jasan je bio Foda.

Utakmica Austrija - BiH igra se u četvrtak od 20:45 sati.