Tražio asistenciju
344

Florenzi sebično šutirao u sudijskoj nadoknadi, Džeko s razlogom ljutito reagovao

Klix.ba
Foto: Printscreen
Foto: Printscreen
Kapiten reprezentacije BiH i napadač Rome Edin Džeko ljutito je reagovao u 92. minuti meča protiv Genoe kada je saigrač Alessandro Florenzi sebično šutirao prema golu, a u tom trenutku je imao samog bh. napadača u petercu gostiju.

Podsjećamo, Roma savladala Genou rezultatom 2:1 u meču 33. kola talijanske Serije A, a pogotke za Vučicu postigli su Under i Zukanović, koji je postigao autogol.

U 92. minuti Roma je mogla doći i do ubjedljivije pobjede, ali je Florenzi umjesto dodavanja Džeki odlučio šutirati loptu, na šta je kapiten reprezentacije BiH burno reagovao.

Na video prilogu se vidi da se Džeko s razlogom naljutio na saigrača, što nisu česte reakcije kod Dijamanta, poznatog po tome što gotovo nikada ne stavlja individualnu statistiku ispred tima, što se također može vidjeti.

U ovoj sezoni Serije A, Džeko je postigao 14 pogodaka, a upisao je i tri asistencije. Dijamant je najbolje utakmice ove sezone odigrao u Ligi prvaka gdje je Roma stigla do polufinala, a naredne sedmice ih očekuje prvi susret protiv Liverpoola na Anfieldu.