Bek se prisjetio
7

Florenzi o čudu protiv Barcelone: Samo jedan igrač Rome nije vjerovao u preokret

N. K.
Alessandro Florenzi (Foto: EPA-EFE)
Alessandro Florenzi (Foto: EPA-EFE)
Alessandro Florenzi je otkrio kako je postojao samo jedan igrač Rome koji nije vjerovao u potpuni preokret protiv Barcelone, a on je bio Kostas Manolas.

Desni bek je trenutno na posudbi u Valenciji, ali priznaje da nema pojma gdje će biti nakon 30. juna.

"Trenutno sam u Valenciji i još nije jasno hoće li FIFA dozvoliti da se produže posudbe budući da moj ugovor ističe u junu, a sezona neće biti gotovoa ni do jula", rekao je Florenzi MotoGP prvaku Maxu Biaggiju na Instagram chatu.

Pitao ga je i o Rominom putu u polufinale Lige prvaka, kada su se vratili nakon poraza od 4:1 i izbacili Barcelonu, da bi kasnije ispali od Liverpoola.

"Nakon poraza od 4:1 u prvoj utakmici, nismo se osjećali pobijeđeno. Nešto je bilo čudno. Od nas 25 u kadru, 24 je vjerovalo da možemo proći. Bio je jedan koji nije vjerovao da to uopšte možemo učiniti, a to je bio Manolas. Upravo je tada pogodio za naš prolazak dalje. Jedini koji nije vjerovao, i on to učini", dodao je Florenzi.

Podsjetimo, Vučica je tada pobijedila 3:0, a Manolas je postigao treći pogodak i nokautirao Barcelonu nakon pravila postignutog gola u gostima.