Nogomet
0

Flick najveći kandidat za Schalkeovu klupu

Totalsport
Uprava nogometnog Bundesligaša Schalkea razmatra potencijalne kandidate za preuzimanje trenerske klupe iznenada upražnjene povlačenjem Ralfa Rangnicka zbog zdravstvenih poteškoća.

Bild tako navodi ime Hansija Flicka (46), pomoćnika selektora njemačke reprezentacije Joachima Löwa, kao najvećeg kandidata za spomenutu poziciju. Flick je pod ugovorom s Njemačkim nogometnim savezom (DFB) do 2014. godine, a zasad je nepoznato da li je sam trener voljan preuzeti novu funkciju.

Posljednji put u nekom klubu je Flick radio 2006. godine, kao pomoćnik Giovannija Trapattonija u Salzburgu. Prethodno je između 2000. i 2005. godine trenirao Hoffenheim.

Kao drugog ozbiljnog kandidata Bild navodi ime Mikea Büskensa (43), vrlo popularnog bivšeg dugogodišnjeg igrača "rudara", ali je veliki minus u cijeloj priči što je ugovorom vezan za drugoligaša Greuther Fürtha do 2012. godine.

Do angažmana novog trenera treninge kluba iz Gelsenkirchena vodit će Rangnickov pomoćnik Seppo Eichkorn (55) koji će ujedno sjediti na klupi i u subotnjem bundesligaškom meču protiv Freiburga.